Iarna se apropie cu pași repezi, așa că vă propn să ne bucurăm de toamnă cu o tură pe creste de munte, în masivul Iezer-Păpușa! M-am gândit că ne-ar sta bine pe vârful Păpușa la altitudinea de 2391m! În plus, duminică vom ajunge și la mănăstirea rupestră Corbii de Piatră, un loc extraordinar, încărcat de semnificații!
Perioada: 12-13 noiembrie 2022
Locuri disponibile: 6.
Cost: 300 lei/persoană (cuplurile au reducere 285 lei)
Întâlnirea va fi sâmbătă 12 noiembrie, ora 8 la cabana Voina din masivul Iezer-Păpușa.
De la punctul de întâlnire, cabana Voina, unde vom lăsa masinile în parcare, ne luăm în spate rucsacii de munte și ne îndreptăm spre Cabana Cuca, 1175 m altitudine, unde vom ajunge după circa 1 h de urcuș lejer. Nea Romica cabanierul ne asteaptă cu un ceai cald si voie bune (ca de obicei) și putem lăsa acolo o parte din bagaj.
De aici traseul incepe cu o urcare, însă nu are portiuni tehnice, iar noi vom aborda ruta prin Șaua Grădișteanu. Vom avea de urcat și coborât în jur de 1200m diferență de nivel, așa că va trebui să ne pregătim pentru un traseu de circa 7-8 ore, în funcție de starea vremii, dar și a pregătirii fizice a participanților.
Dificultatea rutei propuse este una medie!
Ajunși pe Vârful Păpușa vom admira peisaje extraordinare: Iezerul, Făgărașii, situati atat de aproape de parcă îi poți atinge cu mâna, dar și creasta zimțată a Pietrei Craiului, care se așterne la picioarele noastre către Est.
Munții Bucegi ne salută și ei cu vârfurile lor semețe!
Seara ne vom retrage în interiorul cald și primitor al cabanei Cuca, unde vom sta de povești la un vin fiert și vom cânta la chitară cântece de munte.
Veți avea ocazia să aflați câteva lucruri interesante despre ce expediții am făcut noi vara asta în munții înalți din Asia, Africa si Europa.
În plus, vă vom spune ce planuri avem pentru anul viitor, când pregătim o nouă tură in munții Himalaya.
Deși cabana nu pune la dispoziția turiștilor alimente, noi vom beneficia de cină inclusă (2 feluri de mâncare), nea Romică urmând să se îngrijească de prepararea meselor.
Atenție!
Pentru micul dejun ne vom îngriji să ne aducem cu noi tot ceea ce dorim să mâncăm fiecare, iar pentru prânz va trebui să ne pregătim câte un sandviș deoarece vom fi în tură sus pe munte!
Cabana este dotată cu aragaz, avem apă în interior, avem veselă, căni și tot ce ne trebuie, dar va trebui să ne gospodărim singuri, iar toaleta este situată afară, în imediata proximitate a cabanei.
Duminică dimineată, 13 noiembrie, ne vom trezi un pic mai târziu, după petrecerea de sambătă seară! Ne vom face bagajele și vom coborî către mașinile noastre care ne așteaptș în parcarea de lângă cabana Voina, acolo unde vom ajunge după circa 1h de coborât.
Și totuși, mai avem o surpriză pentru voi!
Cei care nu se grăbesc spre case ne vor putea însoâți în apropierea orașului Câmpulung într-o scurtă excursie într-un loc extraordinar, încărcat de simboluri – mânăstirea rupestră Corbii de Piatra, săpată în stâncă!
Corbii de Piatră reprezinta cea mai veche mănăstire rupestră din ţara noastră, care datează din secolul XIV si găzduieşte şi cel mai vechi ansamblu de pictură. Extraordinarul loc se afla situat într-una dintre cele mai frumoase comune din Argeş – Corbi, mai precis în satul Jgheaburi, acolo unde se află o adevărată minune a artei într-o simbioză perfectă cu natura! Excursia noastră va dura în jur de 3-4 ore.
Apoi, ne vom lua la revedere și ne îndreptăm spre casele noastre, păstrând în mintea noastră amintiri și clipe frumoase de pe crestele din Iezer-Păpusa.
Atentie! Aceasta este o tură alpină, așa că nu trebuie să uitați să aveți la voi haine mai groase, bocanci, o geacă impermeabilă și rezistentă la vânt, pantaloni groși sau suprapantaloni, mănuși, căciulă sau cagulă, ochelari de soare, un termos pentru ceai, lanternă frontală, bețe de trekking, rucsac pentru tură de 2 zile.
În cadrul turei veți beneficia de cazare la cabana Cuca pentru o nopte, cabana fiind încalzită cu sobe pe lemne. Atenție, vom sta într-o cameră mare, bine amenajată și încălzită, dar vă recomandăm să aveți la voi sac de dormit ușor.
– veți avea parte de cină sâmbătă noapte (2 feluri de mâncare, cu ciorbiță gătită la ceaun și felul 2)
– serviciile de ghidaj montan (veți avea la dispoziție un ghid montan atestat, cu experiență în munți).
Informații despre costuri, cazare și ghidaj, precum și înscrieri la adresa:
drumetiiinromania@gmail.com
sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537- Cristi
Ne vedem prin munți! #Sprevarf