Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Bulgăreală la cabana Diham-“la Mama Oara” 23 decembrie

Haideți să petrecem în familie, la munte prima zi liberă înaintea Crăciunului. Sâmbătă 23 decembrie 2023, dimineață, la prima oră ne vedem în gară și luăm trenul cu direcția Predeal (bineînțeles că poți veni și cu mașina). Ne întâlnim în gara din Predeal la ora 9.30!!!

Din gară mergem cu taxiul până la limita pădurii de unde intrăm pe traseu spre cabana Diham(1320m), La Mama Oara. Traseul durează aproximativ 2-3 ore și ne oferă o priveliște frumoasă spre Munții Bucegi. Ajunși la cabană, încingem o super “bătaie cu bulgări“ să ne facem poftă de mâncare. Gustăm din renumitele preparate ale Mamei Oara și apoi pornim în coborâre pe traseul Cabana Diham(1320m)- Cabana Poiana Izvoarelor (1455 m)- Cabana Gura Diham.

Durata: alte 2-3 ore. Ne oprim la cabană pentru un ceai fierbinte și apoi luăm trenul spre casă.

Dificultate traseu:

  • Ușor spre mediu, recomandat familiilor cu copii.
  • Locuri disponibile: 10-12
  • Cost 100lei/persoană, copii doar 50 lei.
  • Ai inclus ghidajul , asistența pe traseu și un ceai la Cabana Diham.

NU este inclus: transport cu trenul și taxiul din Gara Predeal până la intrarea în traseu, mancare și băuturi la cabana.

Detalii tehnice:

Echipament obligatoriu: bocanci cu talpă aderentă sau ghete de iarnă, parazăpezi, pantaloni și geacă impermeabilă și rezistentă la vânt, polar, căciulă, mănuși (două perechi), frontală(cu baterii), termos.

Se recomandă: bete  de trekking, ochelari de soare, cremă de protecție solară, termos cu lichide, mâncare (dulciuri) și “făraș” pentru zăpadă sau măcar sac de plastic  😉

Sugestii:

Voie bună obligatorie, stare de spirit pozitivă și distractie maximă!!!

Pentru a lua parte la acest eveniment trebuie să îmi confirmați participarea prin mesaj privat sau la telefon/whatsApp și să îmi spuneți câte ceva despre experiența dumneavoastră în munți, ulterior achitând avans sau integral suma până în data de 20 decembrie 2023! În caz de retragere cu mai puțin de 7 zile, trebuie să găsiți înlocuitor!

Informații și înscrieri la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/whatsApp: +40726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munți! #Sprevarf

www.sprevarf.ro