Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

Vârful Negoiu sau Șerbota #Sprevarf

negoiu-fagaras-serbota

Martie pare o lună bună să mergem #Sprevarf în Munții Făgăraș. Ne cazăm la Cabana Negoiu unde avem toate condițiile pentru a ne relaxa (chiar si cei care nu doresc sa urce pe vârf), dar și pentru a putea urca pe vârful Negoiu (2535m) sau Șerbota (2331m) în functie de grupul format și de condițiile meteo.

 • Perioada: 22-24 martie 2024
 • Locuri disponibile: 6.
 • Preț: 430 lei/persoană (cuplurile au reducere la 400 lei/persoană)

Ghid montan atestat de Ministerul Turismului:

Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148

Ziua 1: vineri 22 martie

Întâlnirea va avea loc vineri după amiază (la ora 13) în comuna Porumbacu de Sus.

Vom urca cu o mașină de teren cât mai aproape de intrarea în ruta turistică spre cabana Negoiu. Până la cabană, vom merge în jur de 1,5 -2 ore cu rucsacii în spate.

Gradul de dificultate al turei este unul ușor/mediu urmând să urcăm circa 600m diferență de nivel.

După ce ne cazăm, vom sta de povești despre ture montane din Carpați, Alpi și Himalaya, Tanzania, dar putem să facem împreună și noi planuri pentru viitor.

Ziua 2: sâmbătă 23 martie- Ziua vârfului!

Ne trezim dimineață devreme, servim micul dejun și ne pregătim pentru a urca în creasta munților Făgăraș.

Vom pleca cu bagaj ușor, aferent unei ture de o zi. Vom avea de parcurs în jur de 1000m diferență de nivel de la cabană până pe varful Negoiu 2535m sau Șerbota 2331m.

La retur vom aborda același traseu către cabana Negoiu.

Durata: circa 8-10 ore dus-întors până pe vârf și înapoi.

Gradul de dificultate al traseului propus este unul mediu-greu, (în funție de starea zăpezii) poteca fiind abruptă, stâncoasă, dar destul de bine asigurată, necesitând o bună pregătire fizică și abilități de cățărare, dar și cunoasterea mersului cu colțari și piolet.

În zonele mai expuse, vă voi asigura cu coardă pentru cresterea siguranței rutei!

La coborâre, vom petrece o seară de neuitat în inima munților Făgăraș, prilej de a depăna amintiri din munții urcați și de a ne relaxa în ciubăr și saună!!!

Ziua 3: duminică 24 martie

Dimineață vom servi micul dejun și apoi ne vom îndrepta spre Cascada Șerbota. După o nouă sesiune de poze ne îndreptăm spre Cariera de marmură, acolo unde vom ajunge după circa 2h și de unde vom fi preluați către mașinile noastre .

Aceasta este o tură alpină care se va derula în zona înaltă a munților Făgăraș la peste 2300m altitudine, așa încât trebuie să aveți la voi haine groase, geacă impermeabilă și rezistentă la vânt, pantaloni de trekking, bocanci cu talpă rigidă și aderentă, lanternă frontală, ochelari, bete de trekking, rucsac pentru tură de 2 zile, căciulă, cagulă, mănuși (două perechi), cremă de protecție solară, tricou sau bluză din polyester, hanorac, dar și echipament tehnic: colțari, piolet, cască și ham. Nu trebuie să uitați nici costulele de baie pentru relaxarea în ciubărul și sauna cabanei. (echipamentul tehnic se poate închiria cu suma de 120 lei).

Ruta propusă către vârf poate suferi modificări în funcție de condițiile meteo, iar deciziile de schimbare a traseului sau de retragere apartin în exclusivitate ghidului!

Tarif: 430 lei/persoană(cuplurile au reducere la 400 lei/persoană)

Servicii incluse:

 • ghidaj montan, urmând să aveți un ghid montan atestat de Ministerul Turismului cu experiență, care a mai parcurs rutele propuse.
 • grup restrâns!!!
 • echipamentul comun de alpinism: semicorzi pentru asigurare dacă sunt necesare în zonele expuse, carabiniere, anouri, etc.
 • fileme și poze pe traseu.

Servicii neincluse:

 • transportul din sat până la Cariera de marmură și retur (drum forestier circa o oră)
 • cazare în camere cu 4-6 locuri(opțional și din timp pot rezerva și camere duble) cost 90 locul/nopate
 • mesele (la cabană puteți servi aproape orice, bucătăria fiind foarte bine aprovizionată)
 • saună și ciubăr -100 lei de persoană 2 ore.

Pentru a lua parte la acest eveniment nu este suficient să dați “join” pe Facebook, ci trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o scurtă discuție, să confirmați participarea, prin achitarea unui avans de 50%, până în data de 10 martie!

Informații despre costuri, rută, transport, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri vă rugăm să îmi scrieți la adresesa:

drumetiiinromania@gmail.com sau să sunați la telefon/WhatsApp: 0726 279 537-Cristi.

Ne vedem prin munți! #Sprevarf