Drumetii in Romania
Drumetii in Romania
Mytikas

Varful Mytikas 2917m si Vf Skala 2866m

Datorita solicitarilor voastre de a combina o tura alpina pe un varf inalt, dar si plaja la Marea Egee, va propunem o ascensiune in frumoasa Grecie!
Urcăm “Olimpul” zeilor, iar mai apoi facem plaja 2 zile la Mediterana!

Hourly Schedule

Varful Mytikas 2917m si Vf Skala 2866m

Bucureşti - Grecia
Mierccuri, 1 iunie
miercuri 1 iunie: Vom pleca dimineata devreme in jurul orei 5 din Bucureşti catre Grecia, unde vom ajunge in jur de ora 16-17. In jurul orelor 5.00 ne intalnim la iesirea din Bucureşti catre vama Giurgiu si plecam spre Litochoro, micuta asezare de la poalele muntelui Olimp. De aici, urcam cu masinile la cabana Prionia, locul de unde vom incepe tura noastra. Ne luam echipamentul si un rucsac usor si urcăm la Refugiul Spilios Agapitos - „A”. (cabană unde este necesar sac de dormit). Ruta nu este grea, dar vom avea de urcat circa 3 ore o diferenta de nivel de circa 800m pana la cota 2100m unde se afla Refugiul A. In aceasta seara, dupa ce ne vom caza si vom servi cina, vom face o scurta sedinta tehnica despre tura de a doua zi. Cazare Refugiul cabana A, Spilios Agapitos, cota 2100m
Refugiul Spilion - Vârful Skala 2866
Joi, 2 iunie
Ne trezim dimineata devreme si servim micul dejun, apoi plecam pe munte pe ruta: refugiul Spilios Agapitos-Vf Skala 2866m - Vf.Mytikas 2917m - retur refugiu - Prionia - marea Egee. Vom urca spre vârful Skala 2866, iar apoi direct catre Mytikas – cota 2917m, lăcaşul zeilor olimpieni, cel mai înalt vârf din Grecia. Vom avea de urcat circa 3h si jumatate - 4 ore pana pe varf, urmand sa depasim cateva zone mai expuse, care necesita cunostinte de catarare elementara catre varful Mytikas. Traseul nu este unul greu, dar necesita sa nu aveti teama de inaltime si sa aveti cunostinte elementare de mers pe un munte similar cu potecile din Piatra Craiului din tara noastra. Daca va simtiti nesiguri, ghizii vostri vor folosi coarda pentru asigurarea voastra. In anumite locuri de pe munte vom putea admira Marea Egee si tarmurile sale! Ne vom consemna victoria în „cartea vârfului", situata chiar pe Mytikas, facem o scurta sedinta foto si admiram peisajul uimitor catre tarmurile marii. Vom cobori inapoi la cabana noastra si apoi la masini la Prionia. In aceeaşi seară ne vom indrepta catre campingul nostru, unde ne vom caza pe ţărmul Mării Egee la casutele din acest camping. Apoi, vom iesi la o plimbare prin statiune, prilej de a servi masa la una din tavernele de pe malul marii!
Relaxare
Vineri, 3 iunie
Prima zi de relaxare pe care o vom petrece pe tarmul Marii Egee, urmand sa facem plaja si sa ne distram, sa ne dam cu caiacul, sa inotam in apele verzi ale marii sau sa jucam volei de plaja! Putem sa facem o plimbare pentru a vizita castelul din Panteleimonas, ridicat cu multe secole in urma, un punct de belvedere extraordinar cu priveliste exceptionala asupra marii Egee! Seara ne vom plimba prin statiune si vom servi o cina intr-una din tavernele locale, urmand sa incercam unul dintre celebrele preparate ale bucatariei grecesti! Vom petrece noaptea la acelasi camping la casute in zona marii Egee!
Relaxare
Sambata, 4 iunie
plaja si relaxare la tarmul Marii Egee! Vom inchiria caiace si vom face o excursie pe mare in zona Paralia Katerini sau Olimpic Beach sau ne plimbam cu vaporasul pe apele turcoaz ale Mediteranei! Va fi o zi in care ne bucuram pur si simplu de Mediterana și apele sale verzi! In aceasta seara va avea loc cina festiva la una dintre tavernele situate in statiune, pe malul Marii Egee!
Grecia - Bucuresti
Duminica 5 iunie:
ne trezim dimineata sa admiram răsăritul soarelui de la țărmul Mării Egee! Apoi plecăm devreme spre Romania, urmand sa trecem prin Bulgaria in drumul nostru spre casa! Sosim pe seara în Bucureşti.

Date

iun. 01 - 05 2022
Expired!

Time

8:00 AM - 6:00 PM

Cost

250.00
Grecia

Location

Grecia
Varful Mytikas

Organizer

Cristian Minculescu
Phone
+40726 279 537
Email
drumetiiinromania@gmail.com
Website
https://sprevarf.ro/contact/
Mai multe informatii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × 3 =