Drumetii in Romania

Minunile din Valea Cernei

In luna decembrie, chiar inaintea Craciunului, ne-am gandit sa organizam o tura in Muntii Cernei.  Asa cum v-am obisnuit, vom cuprinde si munte, dar si apa, iar „bonus”, de aceasta data, vom avea si traditii. Unele neoase, ca doar suntem in pragul unor Sarbatori bogate in obiceiuri.


Prima oprire este la Baile Herculane, renumita statiune balneara. Ne intalnim in jurul orei 14.00, ne cazam si dupa ce ne facem „incalzirea“ cu o tuica fiarta  vom face o plimbare in statiune, acolo unde vom admira cateva cladiri vechi de sute de ani, de pe vremea imparatului Franz Josef. Masa o vom lua la una dintre terasele de pe malul Cernei!

Tot aici vom putea sa ne bucuram de  baile sulfuroase sau termale (dupa preferinte) din zona, cele situate pe malul Cernei, acolo unde vom putea sa beneficiem de minunile acestor munti, apa din Herculane fiind cunoscuta in intreaga lume pentru calitatile sale terapeutice! Seara o vom petrece la pensiune, unde ne vom face o lista a dorintelor pentru anul ce urmeaza. Dar nu inainte sa aflati cam pe unde am colindat noi si prin ce peripetii am trecut in 2021.  


A doua zi, in jurul orei 10.00, vom pleca spre catunul Inelet din inima muntilor Cernei, un loc uitat de timp, dar unul dintre cele mai pitoresti ale Romaniei. O scara din lemn de salcam leaga catunul cu 30 de locuitori de civilizatia lumii urbane.


Va fi o drumetie foarte frumoasa prin zone „salbatice“, care va parea dificil de parcurs!  Dar fiecare pas va merita tot efortul. Si-mi veti da dreptate cand vom „cuceri“ aceasta zona superba din inima muntilor Cernei, situata la aproape 900m altitudine.


Vom vizita scoala din sat, biserica veche, dar si moara cu pietre din munti!
Vom putea sta de vorba cu cativa localnici si vom afla lucruri uimitoare despre traiul acestora in munti! Pe la ora pranzului vom fi oaspetii localnicilor din Inelet, care ne vor bucura papilele gustative cu bunatati traditionale de sezon.


Pe seara ne retragem la pensiune unde vom sta de povesti sau putem merge iarasi la baile termale de pe Cerna.


Duminica dimineata, in jurul orei 10.00, vizitam Defileul Cazanelor Dunarii, unde vom admira celebra sculptura a lui Decebal, realizata in stanca.  Excursia o vom continua pe varful Ciucarul Mare, de unde vom avea parte de privelisti spectaculoase asupra Defileului Dunarii si Golfului Dubova. Tot  aici ne putem ostoi foamea la una dintre terase sau sa facem o scurta plimbare cu barcile pe Dunare si apoi, in jurul orei 15.00, ne pregatim sa revenim acasa.


Perioada 17-19 decembrie 2021
Locuri limitate: 10 (numar minim de participanti 5)
La tura pot participa si copii de peste 10 ani
Tarif: 750lei/pers

Servicii incluse:
-2 nopti cazare la pensiune in camere cu 2 sau 3 paturi
-mic dejun
-3 zile asistenta turistica a unui ghid montan autorizat cu experienta si un ghid local, care va vor insoti in permanenta pe traseele parcurse
-poze si filmari
-alte cheltuieli organizatorice.


Servicii care NU sunt incluse:
– transportul.
– mesele si alte servicii nespecificate.


Recomandari echipament:
– pentru trekking recomandam bocanci, ghete cu talpa aderenta, polar, rucsac mic tura de 1 zi, bete trekking, hanorac si geaca impermeabila si rezistenta la vant, manusi si caciula.
****Va puteti inscrie in tura prin achitarea unui avans sau integrala a costului in contul nostru pana la data de 2 decembrie!!! Dupa aceata data daca te retragi trebuie sa gasesti inlocuitor pentru returul banilor. Daca anulam tura va returnam suma integral!
****Pentru alte informatii despre costuri, rută, echipament necesar și ghidaj montan, precum și pentru înscrieri, aveti la dispozitie

adresa de e-mail: drumetiiinromania@gmail.com, dar si

numarul de telefon/WhatsApp: 0726 279 537- Cristi.

Ne vedem prin munti! #Sprevarf