Drumetii in Romania
Drumetii in Romania

  Creasta Sudică și Lanțurile din Piatra Craiului. Perioada 16-17 septembrie 2023

Revin mereu în Crai cu emoție și bucurie! În septembrie zilele sunt destul de călduroase și încă destul de lungi pentru a aborda o tură mai dificilă dar foarte frumoasă și spectaculoasă pe cel mai înalt vârf din Crai, La Om sau Piscul Baciului, 2238m, cu urcare pe La Lanțuri și continuare pe Creasta Sudică, până în Șaua Funduri.

A doua zi, ne bem cafeaua, servim micul dejun și fericiti pornim spre Peștera Stanciului, Marele Grohotiș și Refugiul Șpirlea. Ajungem la mașini în Plaiul Foii în jurul prânzului și facem pauză pentru “berea de final de tură” .

Atenție! Tura alpină este organizată cu respectarea numărului de turiști per ghid montan. Numarul de locuri este strict limitat!

  • Locuri disponibile: 3.
  • Preț: 500 lei /persoană
  • Perioada de desfășurare 16-17 septembrie 2023
  • Ghid montan atestat de Ministerul Turismului: Cristi Minculescu, legitimație nr. 6148.

Ne vom întâlni sâmbătă dimineață 16 septembrie la ora 7 în Zărnești lângă Poșta Centrală.

Ne deplasăm cu mașina până la Plaiul Foii- altitudine 850m, acolo de unde vom începe tura noastră pe ruta: Refugiul Șpirlea- La Zaplaz- Lanțuri- Vârful La Om, 2238m– Refugiul Șaua Funduri 1880m.

Durata traseu: 8-10 ore

Dificultate: medie, vom avea de urcat circa 1300m diferență de nivel. Traseul prezintă porțiuni expuse dar asigurate cu cabluri metalice în anumite pasaje, iar dacă este necesar vă voi asigura cu coarda de alpinism în zonele expuse .

****Atenție! Traseul parcurs necesită o bună condiție fizică și rezistență!

Nu trebuie să fii un super alpinist ca să ne însoțești, dar este recomandat să ai o bună pregătire fizică!

Echipament necesar:

Aceasta este o tură alpină care se va derula în zona de creasta a Pietrei Craiului, așa că trebuie să aveți la voi haine groase, deoarece temperatura pe munte poate fi scăzută,  geacă impermeabilă și rezistentă la vânt, pantaloni de trekking, bocanci cu talpă aderentă, lanternă frontală, bețe de trekking, rucsac pentru tură de 2 zile, sapcă/bandană, cremă de protectie solară, tricou sau bluză din polyester, hanorac, pelerină de ploaie.

Aveți nevoie de ham și cască de alpinism, dar si cort, sac de dormit și saltea sau izopren.

Ruta aleasă poate suferi modificări în funcție de starea vremii, iar deciziile din cadrul ascensiunii privind traseul urmat și eventualele retrageri forțate aparțin DOAR ghidului montan, care vă însoțește.

Veți beneficia de serviciile unui ghid montan atestat de Ministerul Turismului

  • echipament comun de alpinism: semicorzi, anouri, carabiniere, primus
  • primul înscris beneficiază de ham de alpinism(daca are nevoie) echipat și cască – echipament necesar și obligatoriu. Am și de închiriat ham și cască!
  • organizare tură, suport pe traseu și fotografii.

Nu este inclusă taxa de Parc:

  • 5 lei/ persoană.
  • nu este inclus transportul.

Pentru a lua parte la acest eveniment, trebuie să îmi scrieți câte ceva despre experiența voastră montană și după o scurtă discuție, să confirmați participarea! Înscrierea în tură se face prin achitarea unui avans de 50% sau integral până în data de 1 septembrie 2023!!!

Dacă vă veți retrage din tură după achitarea avansului, va trebui să vă găsiți un înlocuitor.

Informații și înscrieri doar la adresa: drumetiiinromania@gmail.com sau la telefon/WhatsApp: +40726 279 537-Cristi

Ne vedem prin munți #Sprevarf